TERVE HÄLSAN


 

Tid: Söndag 8.10 klockan 11-14
Plats: Högbacka föreningshus
Arrangör: Andersböle-Veckoski ungdomsförening tillsammans med Hinthaaran koulun kannatusyhdistys, Hem&skola i Hindhår, Hindhår ungdomsförening och Hinthaaran viri.
 

Terve Hälsan – så som namnet redan beskriver är detta förmiddagen kring hälsa och välmående. På två språk och för precis alla oberoende av kön, ålder eller var man bor. Kom hela familjen och ta med många vänner, det finns säkert något för var och en!

I smoothiebaren skall man få smaka på vad man kan blanda ihop som är både gott och hälsosamt. Även andra hälsosamma smakbitar utlovas.

Det är inte alltid så lätt att ta sig ut från landsbygden till centrum där den mesta servicen finns. Därför vill vi en förmiddag hämta servicen ut till landsbygden. Det skall vara möjligt att fixa ögonbrynen, klippa håret eller t.ex. få en kort massagestund.

Kanske du vill veta hur det är med din kondition, vad är din fettprocent eller hur står det till med blodtrycket och blodsockret. Dessa saker skall du kunna mäta på Högbacka denna förmiddag. Även goda råd kring kost och motion kan man få av proffs.

Det skall finnas något för var och en. Då skall inte barnen glömmas. Det är möjligt att göra lite konst tillsammans, fundera på vad som får en att må bra och t.ex. få naglarna lackade. Att göra saker tillsammans med vännerna är också välmående.

En viktig del av välmående är hur barn och personal mår på skolan och daghemmen. Vi skall se och höra om rapporter och enkäter kring inomhusluften i våra skolor och daghem.

Vi kommer också att ha en vägg där vem som helst kan skriva upp vad som skulle behövas ute i byarna, hur vi kan må ännu bättre och vad vi kunde göra för att ännu mer öka på samhörigheten i våra byar och hela Borgå. Vi vill gärna höra tankar och önskemål.

Vi har aktiviteter både inomhus och utomhus. Gratis smakbitar men möjlighet att köpa lite lunch finns också. Föreningar i området har också möjlighet att berätta om sin verksamhet, så vi vet vad man kan ha för hobbyn och aktiviteter i dessa byar i olika åldrar.